5. 5. 2008

2. subregionální závod 2008

Letošní 2. subregionální závod jsme se rozhodli "prodat" a pojali jsme ho jako trénink na letošní polní den. A když trénink, tak kompletní. V první řadě šlo o rozmodulovaní operátorů po náročně zimě a test staronové koty nedaleko Potštátu – JN89UP. Svůj první letošní zážeh měl i náš expediční gril, k jehož podpálení došlo až za použití papírového seznamu majáků pro 70cm.
Operátorů se nám jako vždy nedostává asi jako všude a tak jsme se opět rozhodli rozdat body jen na dvou pásmech. Na 2m se zkoušel nový PA 800W a rozbíhával nový rotátor pro anténu, protože jsme už tak zlenivěli, že se nám nechce točit ručně. Na 70cm proběhl test nového dvojčete do PA 50W a hlasového dávače. Počasí jak už to bývá na závodech bylo u nás proměnlivé a sem tam přes nás přeběhla přeháňka. Podmínky šíření se alespoň ze začátku závodu nedaly nazvat jako nadprůměrné, ale i tak se dařila spojení okolo 700km.
Body jsme nakonec rozdávali do setmění, takže kdo nás nestihl "ulovit", měl potom smůlu. Na obou pásmech bylo asi okolo 50 QSO a nejvíc času jsme asi věnovali zprovoznění grilu. Těšíme se na spojení v PD a tentokrát už v plném nasazení.

OK2KOG







Žádné komentáře: