13. 7. 2007

Pár zajimavých postřehů z Polního dne 2007

Kolektivka OK2KOG se rozhodla letošní polní den odjet z nějaké větší nadmořské výšky než je domovské QTH Zubří, což se více než povedlo. Nadmořská výška přes 600 metrů skýtá alespoň nějakou šanci "rozdat body" i vzdálenějším stanicím a tak jsme se rozhodli navštívit kótu Vrch Hůra ve čtverci JN99AK. S naší skromnou QRP výbavou (2m 5OW 2x 8el. Yagi a 70cm 10el. Yagi 50W) jsme vyjeli oprášit starou kolektivni značku OK2KOG


Jak už to na valašsku bývá, počasí je vždy nejisté, ale tentokrát kromě občasného nárazového větru vše docela klaplo, jen podmínky letos zůstaly doma :) Doby, kdy naše kolektivka disponovala nevysychajícím zdrojem operátoru, jsou ty tam a proto jsme závod odjeli v podstatě ve čtyřech operátorech a jednom důležitém technickém doprovodu :) Jinak sympatizantů se samozřejmě během závodu dostavilo docela dost a kdo na kopec nedorazil, jistě tak učiní někdy příště.


Podmínky jak už jsem předeslal se tentokrát někde zapomněly nebo kempovaly v nadmořských výškách kolem 1000 metrů :), nicméně i přesto se povedlo pár pěkných DXů.


Celkově shrnuto, závod svůj učel splnil, možná některá očekávání zůstala nenaplněna, ale radioamatér nebude asi spokojeny nikdy :), takže nám nezbývá než se těšit na další contest a vrhnout se do vylepšování QRP techniky.


Orientační výsledek:
2m 182 QSO a 39.000 bodů
70cm 110 QSO a 21.000 bodů






Zde je album ve vetsim...